Antena 3 Externe Autorități: O eroare umană a dus la prăbușirea avionului care îi transporta pe fotbaliștii echipei Chapecoense

Autorități: O eroare umană a dus la prăbușirea avionului care îi transporta pe fotbaliștii echipei Chapecoense

de M.Z.    |    26 Dec 2016   •   21:40
Autorități: O eroare umană a dus la prăbușirea avionului care îi transporta pe fotbaliștii echipei Chapecoense

Erorile comise de pilot, dar şi greşeli ale companiei de zbor şi ale autorităţilor boliviene din domeniu sunt cauzele care au dus la prăbuşirea în Columbia, luna trecută, a avionului în care se afla echipa braziliană de fotbal Chapecoense, au anunţat luni autorităţile columbiene, potrivit Reuters. 

Aeronava operată de compania LaMia, cu sediul în Bolivia, s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din apropiere de Medellin, provocând moartea a 71 de persoane. Pilotul nu a efectuat realimentarea şi nu a anunţat decât prea târziu problemele pe care nivelul redus de combustibil le provocase motoarelor, a spus colonelul Freddy Bonilla, secretarul autorităţii columbiene pentru siguranţa zborurilor. 

"Nu factorii tehnici au determinat accidentul, totul a implicat erori umane, plus factori ce ţin de managementul companiei şi de modul în care autorităţile din Bolivia organizează planurile de zbor. Autoritatea aviatică din Bolivia a acceptat condiţiile prezentate în planul de zbor, condiţii ce erau inacceptabile", a spus Bonilla. 

Oficialul columbian a spus că avionul nu fusese realimentat, depăşise cu aproape 400 de kilograme limita de încărcătură admisă şi nu avea certificarea necesară pentru a zbura la altitudinea la care s-a aflat pe durata călătoriei, se mai arată în raportul oficialilor de la Bogota. 

Concluziile preliminare alea anchetatorilor columbieni sunt similare celor formulate de oficialii bolivieni. Săptămâna trecută, autorităţile din La Paz au comunicat că firma LaMia şi pilotul sunt direct răspunzători pentru tragedie. Pilotul Miguel Quiroga, care a murit în accidentul produs în Columbia, era şi co-proprietar al companiei. Preşedintele executiv Gustavo Vargas Gamboa a fost arestat luna trecută şi va fi judecat pentru ucidere din culpă, acuzaţie pe care o neagă. Fiul său, Gustavo Vargas Villegas, fost oficial în cadrul autorităţii aeronautice din Bolivia, va fi, şi el, în boxa acuzaţilor. 

Nu se ştie, deocamdată, unde se află alţi doi acuzaţi: Marco Antonio Rocha Benegas, co-proprietar LaMia, şi controlorul de trafic Celia Castedo.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close