Antena 3 CNN Externe Autorităţile americane au dejucat un atac asemănător celui de la Columbine

Autorităţile americane au dejucat un atac asemănător celui de la Columbine

Autorităţile americane au dejucat un atac asemănător celui de la Columbine
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Mai 2013   •   16:52
Câini special antrenaţi vor participa la căutări într-un liceu din Oregon, în Statele Unite, deoarece unul dintre elevi încerca să îşi atace colegii cu dispozitive explozive, a anunţat poliţia, citată de CNN
Cu ajutorul unor dispozitive explozive, liste şi diagrame, scopul tânărului Grant Acord "era de a modela atacul de la Columbine, cu unele ajustări care l-ar fi făcut un şi mai mare succes", a declarat procurorul John Haroldson.
Acesta a afirmat că poliţia a găsit şase tipuri de explozibil în posesia adolescentului în vârstă de 17 ani, după ce l-au arestat joi noaptea, în casa mamei sale din Albany, Oregon. Ei au găsit napalm şi cocteiluri Molotov, vineri, într-un "compartiment secret creat în podeaua" dormitorului adolescentului, potrivit lui Haroldson.
Poliţia din Albany a devenit suspicioasă după ce a "primit informaţii care îl asociau pe Acord cu fabricarea unui dispozitiv distructiv cu intenţia de a-l detona la şcoală".
Directorul liceului West Albany, Susie Orsborn, le-a trimis o scrisoare părinţilor elevilor în care le cerea să le solicite copiilor lor să vină să discute cu poliţia dacă ştiu ceva în legătură cu planul.
Acord, care este minor, va fi acuzat "ca adult de tentativă de crimă în formă agravată", a declarat Haroldson. El va fi acuzat şi de fabricare de bombe şi "posesie ilegală a unei arme mortale cu intenţia de a o folosi împotriva unei alte persoane". El va compărea în faţa tribunalului marţi.
 

×
Subiecte în articol: autorităţi americani SUA caini atac tanar arme
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close