Antena 3 CNN Externe Autorităţile americane au evacuat o plajă din Rhode Island, în urma unei posibile explozii

Autorităţile americane au evacuat o plajă din Rhode Island, în urma unei posibile explozii

Autorităţile americane au evacuat o plajă din Rhode Island, în urma unei posibile explozii
12 Iul 2015   •   15:21

O plajă din Rhode Island a fost evacuată sâmbătă, iar o echipă de genişti efectua cercetări după ce o femeie a fost rănită de ceea ce părea să fie o explozie, au anunţat autorităţile, relatează CNN. "Credem că a avut loc o mică explozie, care a împrăştiat nisip în aer şi l-a dezechilibrat pe unul dintre clienţii noştri", care a căzut lângă nişte stânci, a declarat Larry Mouradjian, de la Departamentul pentru managementul mediului, într-o conferinţă de presă, citat de postul WPRI, afiliat CNN. Se pare că nu există dovezi că explozia ar fi fost produsă de vreun dispozitiv exploziv la Salty Brine Beach, a declarat Kurt Blanchard de la Poliţia Mediului din Rhode Island. "Ar putea să fi fost ceva natural", a declarat el. "Ar putea să fi fost ceva provocat de om. În acest punct, investigăm", a adăugat el.

Ancheta este efectuată de către o echipa de genişti şi Biroul şefului pompierilor, ambele de la nivelul statului, împreună cu Biroul american pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc şi Explozivi. Femeia rănită, în vârstă de 50 de ani, ar fi conştientă, dar Mouradjian a declarat că nu deţine informaţii despre starea ei de sănătate. Nimeni altcineva nu a fost rănit, însă plaja de la Narragansett a fost închisă pentru sâmbătă. Mouradjian a declarat că se aşteaptă ca plaja să fie redeschisă duminică.

Mario Lewis din West Greenwich a declarat pentru The Providence Journal că el căuta crabi atunci când a auzit ceea ce părea să fie o explozie, care a trântit la pământ o femeie, la câţiva paşi de el. "S-a auzit un zgomot ca de M-80, ca de grenadă", a declarat el, adăugând că nu a văzut fum sau schije. Mouradjian a declarat că a examinat locul în care a avut loc explozia şi că arată "ca atunci când un trăsnet loveşte plaja. Ceva s-a întâmplat cu siguranţă acolo". El a precizat că femeia se afla între liniile de maxim şi maxim ale mareei. "Persoana respectivă era aşezată pe un scaun", a precizat el. "Nisipul din faţa ei, practic a erut. S-a auzit un zgomot puternic. Nu se ştia ce a fost. Persoana respectivă a împinsă în spate către roci, după care a căzut în faţă, pe nisip", a detaliat el.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close