Antena 3 CNN Externe Autorităţile americane se tem că hackerii ar putea ataca sistemele închisorilor

Autorităţile americane se tem că hackerii ar putea ataca sistemele închisorilor

Autorităţile americane se tem că hackerii ar putea ataca sistemele închisorilor
Sursa foto: Foto: solarfeeds.com
05 Noi 2011   •   15:50
Autorităţile federale americane se tem că închisorile din Statele Unite sunt vulnerabile la atacuri cibernetice, în condiţiile în care hackerii ar putea deschide uşile celulelor, în vederea unor evadări, conform Washington Times.

Biroul Federal al Penitenciarelor este „conştient de acest studiu şi îl ia foarte în serios”, a declarat Chris Burke, purtător de cuvânt al instituţiei.

„Poţi deschide fiecare uşă de celulă, iar sistemul arată camerei de control că ele sunt toate închise”, a declarat un fost ofiţer CIA, care a ajutat la simularea unui atac cibernetic asupra prototipului unui sistem computerizat de închisoare şi l-a descris la o convenţie a hackerilor din Miami.

Sisteme de securitate din majoritatea închisorilor americane sunt gestionate de echipamente denumite sisteme de control industriale. Acestea sunt folosite şi pentru a controla centrale electrice, unităţi de tratare a apei şi alfe infrastructuri critice.

Sistemele de control industriale au fost vizate din ce în ce mai des de hackeri, după ce un atac asupra unui asemenea sistem a sabotat programul nuclear al Iranului în 2009.



×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close