Antena 3 CNN Externe Autorităţile britanice vor atrena păsări-spion pentru securizarea străzilor

Autorităţile britanice vor atrena păsări-spion pentru securizarea străzilor

Autorităţile britanice vor atrena păsări-spion pentru securizarea străzilor
Sursa foto: Foto: newsrealblog.com
04 Mar 2011   •   16:49

Mii de păsări spion ar putea supraveghea, în curând, străzile din Marea Britanie. Autorităţilor nu li se mai pare suficient sistemul de supraveghere video existent, unul dintre cele mai complexe din lume, şi intenţionează să folosească drone pentru a-şi verifica cetăţenii.

Pasărea-spion este un mini elicopter teleghidat capabil să înregistreze imagini şi sunete. Dispozitivul are o vedere de 360 de grade şi ar putea funcţiona alături de camere video fixe ce dispun, printre altele, de tehnologia de recunoaştere facială.

Pasărea spion poate urmări tot ce mişcă fără a fi observată, având în vedere dimensiunile sale reduse. Va avea o rază scurtă de acţiune, dar suficientă cât să poată lua imagini şi să se întoarcă de la locul ţintă

Ministerul de Interne britanic a anunţat că această nouă tehnologie ar putea fi folosită în curând în Marea Britanie. Anunţul vine după ce Pentagonul a dezvăluit recent faptul că investeşte sute de milioane de dolari pentru dezvoltarea acestor drone.

Marea Britanie este una dintre ţările cu cel mai complex sistem de supraveghere video din lume. Autorităţile britanice spun însă că scopul lor este combaterea criminalităţii şi lupta împotriva terorismului, nu spionarea populaţiei. 

 


×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close