Antena 3 CNN Externe Autorităţile cehe înăspresc măsurile de securitate pe căile ferate din cauza unui risc de atentate

Autorităţile cehe înăspresc măsurile de securitate pe căile ferate din cauza unui risc de atentate

Autorităţile cehe înăspresc măsurile de securitate pe căile ferate din cauza unui risc de atentate
de M.T.    |    19 Aug 2013   •   15:41

Autorităţile cehe au consolidat măsurile de securitate pe căile ferate din ţară, din cauza informaţiilor oferite de Germania privind riscul unor atentate împotriva trenurilor în Europa, a anunţat, luni, administraţia infrastructurii feroviare din Cehia, potrivit AFP, citată de Mediafax.

„Noi am adoptat câteva măsuri preventive, pentru nu fi luaţi prin surprindere", a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei cehe pentru Infrastructură Feroviară (SZDC), Jakub Ptacinsky.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de antispionaj civil (BIS), Jan Subert, a asigurat că, în acest moment, Cehia nu este expusă unui „pericol imediat".

„Este un risc potenţial care putea rezulta din apartenenţa noastră la structuri internaţionale, la coaliţia antiteroristă internaţională şi la NATO, precum şi din alianţa noastră cu Statele Unite", a afirmat el.

Ediţia de luni a cotidianului german Bild a anunţat că Al-Qaida pregăteşte atentate asupra trenurilor de mare viteză din Europa.

Potrivit unor surse apropiate serviciilor secrete, atentatele ar putea lua forma unor acte de sabotaj pe căile ferate, în tunele, precum şi bombe în trenuri.

Bild susţine că informaţia provine de la Agenţia Naţională de Securitate (NSA), care a interceptat o convorbire telefonică, în urmă cu câteva săptămâni, între oficiali de rang înalt ai Al-Qaida.

Din acest motiv, autorităţile germane supraveghează de peste două săptămâni liniile folosite de trenurile germane de mare viteză ICE, precum şi gările, cu ajutorul unei serii de măsuri suplimentare discrete, cum ar fi rondurile poliţiştilor în civil.

×
Subiecte în articol: Cehia Germania atentate al Qaida
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close