Antena 3 CNN Externe Autorităţile din Italia sunt acuzate că au falsificat magnitudinea cutremurului devastator. Motivul este halucinant

Autorităţile din Italia sunt acuzate că au falsificat magnitudinea cutremurului devastator. Motivul este halucinant

Autorităţile din Italia sunt acuzate că au falsificat magnitudinea cutremurului devastator. Motivul este halucinant
Sursa foto: Foto: captură video youtube.com
de S.T.    |    27 Aug 2016   •   18:51

Autorităţile din Italia sunt acuzate că au falsificat magnitudinea cutremurului produs, miercuri, în centrul ţării, pentru a evita să plătească cetăţenilor despăgubiri în urma daunelor produse de seismul devastator.

Aceste speculaţii sunt demontate de seismologi şi presa italiană, scrie news.ro.

„În afara ţării se vorbeşte de o magnitudine de 6,2. Potrivit legii Monti, dacă un seism nu trece de 6,1 statul nu plăteşte despăgubiri”, este unul dintre mesajele apărute pe Twitter şi citate de publicaţia La Stampa, care încearcă însă să demonteze o astfel de speculaţie.

Autorul articolului din La Stampa menţionează că cei care cred în această teorie a conspiraţiei îşi bazează speculaţiile pe o lege adoptată în 2012, în contextul cutremurului din L'Aquila.

„Farsa care circulă pe Internet se bazează pe decretul numărul 59 adoptat pe 15 mai 2012, prin care guvernul condus atunci de Monti a reorganizat Protecţia Civilă. Articolul 2 din decret stipula următoarele: "Pentru a permite începerea unei scheme de asigurare pentru acoperirea riscurilor legate de catastrofe naturale" exclude "intervenţia statului, chiar şi parţial, pentru pagubele produse clădirilor”. La momentul respectiv, presa a scris că statul nu va mai plăti despăgubiri în cazul producerii de cutremure. Însă, adevărul este că temutul articol 2 a fost anulat prin legea numărul 100 din 12 iulie 2012”, scrie La Stampa.

×
Subiecte în articol: cutremur seism despagubiri
Parteneri
Noi reguli pentru chiriaşii români. Amenzi uriaşe!
x close