Antena 3 CNN Externe Autorităţile din New York, în alertă: Anchetează o ameninţare teroristă "credibilă, dar neconfirmată"

Autorităţile din New York, în alertă: Anchetează o ameninţare teroristă "credibilă, dar neconfirmată"

Autorităţile din New York, în alertă: Anchetează o ameninţare teroristă "credibilă, dar neconfirmată"
Sursa foto: Foto: informationliberation.com
09 Sep 2011   •   10:16
Cu două zile înaintea comemorării a 10 ani de la atentatele de la 11 septembrie, autorităţile din New York sunt în stare de alertă. Acestea au anunţat că anchetează o ameninţare "specifică şi credibilă, dar neconfirmată", informează AFP.

Ameninţarea ar viza New York sau Washington şi ar putea lua forma unui atentat cu maşină sau camion capcană, arată presa americană. New York sau Washington sunt două oraşe deja afectate la 11 septembrie 2001 de atentatele comise de al-Qaida, care s-au soldat cu aproape 3.000 de morţi,

"Preşedintele Barack Obama a fost pus la curent cu informaţiile privind o ameninţare specifică şi a primit detalii toată ziua", a declarat joi seara un oficial de rang înalt de la Casa Albă.

Preşedintele american "a cerut comunităţii antiterorism să-şi intensifice eforturile în reacţie la această informaţie demnă de încredere dar neconfirmată", a adăugat oficialul, care nu a dorit să-şi dezvăluie numele.

Departamentul de Securitate Internă a explicat în cadrul unui comunicat de presă că, "din informaţiile obţinute după raidul împotriva lui Osama ben Laden, al-Qaida a arătat un interes deosebit pentru date importante şi aniversări, precum 11 septembrie". "Este just (să spunem) că există informaţii privind o ameninţare specifică şi credibilă", se mai arată în comunicat.

"Uneori, aceste informaţii sunt credibile (...), alteori sunt mai puţin", a adăugat Departamentul de Securitate Internă. "Oricum ar fi, noi luăm în serios toate informaţiile privind ameninţări şi luăm toate măsurile necesare".

Comemorarea atentatelor de la 11 septembrie 2001 face în fiecare an obiectul unei atenţii deosebite din partea autorităţilor SUA.

×
Subiecte în articol: alerta amenintare terorista 11 septembrie
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close