Antena 3 CNN Externe Autorităţile din Roma încep demolarea taberelor ilegale de romi (VIDEO)

Autorităţile din Roma încep demolarea taberelor ilegale de romi (VIDEO)

Autorităţile din Roma încep demolarea taberelor ilegale de romi (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Sep 2010   •   12:42

Autorităţile din Roma încep astăzi demolarea a peste 200 de tabere ilegale de romi. Asta înseamnă că circa 2.500 de oameni vor rămâne fără adăpost, în condiţiile în care taberele legale promise de primărie nu au fost finalizate încă.

Potrivit La Repubblica, romii din cele 200 de tabere ilegale trăiesc acolo fără apă sau lumină, în condiţii igienice precare. Autorităţile au decis să demoleze taberele ilegale începând de astăzi, deşi ar putea dura până la 6 luni până când adăposturile promise de primărie vor fi finalizate.

Politicienii de la Roma au reluat recent declaraţiile privind romii, în contextul în care Franţa a decis repatrierea a sute de cetăţeni români de etnie romă şi desfiinţarea a numeroase tabere ilegale. Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, a declarat că Parisul "copiază Italia" trimiţând acasă în România sute de romi şi a anunţat că are de gând să ceară ca şi cetăţenii UE care nu respectă condiţiile de şedere să poată fi expulzaţi ca orice alţi imigranţi ilegali.

Maroni ar vrea ca aceşti cetăţeni să poată fi trimişi acasă, fără niciun ajutor de repatriere şi fără să mai fie întrebaţi dacă vor sa plece. Ministrul italian spune că a ridicat şi în trecut această problemă, dar comisarul pentru justiţie de atunci s-a împotrivit şi a spus că fiecare cetăţean european trebuie să fie "invitat" să părăsească teritoriul unui alt stat membru UE.

Maroni a anunţat însă că are de gând să aducă din nou această problemă în discuţie la o reuniune cu "câţiva" miniştri de interne din UE,  care va avea loc astăzi la Paris.

Şi primarul Romei, Gianni Alemanno, a avertizat recent că romii care se află în capitala Italiei riscă să fie expulzaţi, dacă nu fac dovada surselor de venit şi domiciliilor stabile.

În iulie 2008, Italia a hotărât prelevarea amprentelor digitale ale persoanelor de etnie romă, ceea ce a stârnit proteste vehemente din partea organizaţiilor de apărare a drepturilor omului.



Antena 3


×
Subiecte în articol: autorităţi roma tabere romi ilegal demolare
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close