Antena 3 CNN Externe Autorităţile din Yemen au eliberat-o pe femeia arestată în legătură cu pachetele cu exploziv

Autorităţile din Yemen au eliberat-o pe femeia arestată în legătură cu pachetele cu exploziv

Autorităţile din Yemen au eliberat-o pe femeia arestată în legătură cu pachetele cu exploziv
01 Noi 2010   •   18:44

Autorităţile din Yemen au eliberat-o pe femeia arestată, în legătură cu pachetele explozive, descoperite în Marea Britanie şi Dubai. Se crede că ea a fost victima unui furt de identitate şi nu are legătură cu complotul. Serviciile secrete americane cred că bombele au fost realizate de specialistul în explozivi al reţelei al-Qaida din Yemen.

Ibrahim Hassan al-Asiri, un saudit de 28 de ani, stabilit în Yemen, a fost pus sub urmărire după atentatul eşuat din ziua de Crăciun a anului trecut, de la Detroit.

Se crede că el a realizat bomba pe care un nigerian a încercat, atunci, s-o detoneze la bordul unui avion american. Acum, al-Asiri este suspectat şi de fabricarea dispozitivelor descoperite zilele trecute, care urmau să fie transportate, pe calea aerului, tot în Statele Unite.

Experţii britanici cred că exploziile urmau să aibă loc la bordul unor avioane în zbor, deasupra unor mari oraşe, pentru a face cât mai multe victime şi pentru a înspăimânta populaţia. Anchetatorii avertizează că alte pachete explozive ar putea fi în tranzit, în diferite ţări.

În acest timp, în Yemen, suspecta arestată sâmbătă, împreună cu mama sa, a fost eliberată. Se crede că numărul de telefon al femeii a fost scris de o altă persoană pe avizul de expediere al unuia din cele două pachete explozive. Tânăra studiază la Universitatea din Sanaa, iar colegii săi au manifestat pentru eliberarea ei.

×
Subiecte în articol: avion Marea Britanie Dubai al Qaida
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close