Antena 3 CNN Externe Autorităţile indiene au interzis fumatul în locurile publice

Autorităţile indiene au interzis fumatul în locurile publice

Autorităţile indiene au interzis fumatul în locurile publice
03 Oct 2008   •   15:10

Autorităţile indiene au interzis fumatul în locurile publice. Ministrul indian al Sănătăţii doreşte ca această măsură să reducă semnificativ numărul fumătorilor şi să protejeze persoanele care nu fumează de efectele negative ale fumatului pasiv.
India are în prezent 120 de milioane de fumători. Cei care intenţionează să nu respecte această nouă regulă vor fi nevoiţi să plătească amenzi în valoare de 4,5 euro. În India, fumatul ucide 900.000 de persoane pe an, iar până în 2010 numărul de persoane a căror moarte va fi cauzată de fumat va urca la un milion. Mai mult, potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile indiene, câteva mii de oameni care nu au fumat niciodată mor anul din cauza inhalării fumului de la ţigările altora.
Doctorii susţin că fumul inhalat de la ţigările altora conţine peste 4.000 de chimicale care pot provoca cancer de plămâni, boli de inimă, bronşită sau astm. Pentru ca expresia "loc public" să nu lase loc interpretărilor, Guvernul indian a elaborat o listă cu locurile care pot fi considerate "publice". În plus, cu aceeaşi rigurozitate au fost stabilite si autorităţile abilitate să îi amendeze pe cei care încalcă noua lege. Oamenii vor putea fuma numai în propriile case şi în spatiile deschise.
Autorităţile indiene încearcă implementarea acestei legi încă din 2003. Pentru a obişnui publicul cu noile reguli referitoare la fumat, Ministerul Sănătăţii a lansat o campanie publicitară. Tot pentru a oferi informaţii despre interzicerea fumatului, autorităţile indiene vor lansa un site.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: India
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close