Antena 3 CNN Externe Autorităţile israeliene nu au aprobat încă cele 64 de solicitări de evacuare primite de Ambasada română din Tel Aviv

Autorităţile israeliene nu au aprobat încă cele 64 de solicitări de evacuare primite de Ambasada română din Tel Aviv

Autorităţile israeliene nu au aprobat încă cele 64 de solicitări de evacuare primite de Ambasada română din Tel Aviv
04 Ian 2009   •   16:19

Ambasada română de la Tel Aviv a primit 64 de solicitări de evacuare din Gaza, pe care le-a înaintat autorităţilor israeliene. Cu toate acestea, până în prezent, niciuna dintre aceste solicitări nu a fost aprobată, motivul principal, fiind lispa actelor, ceea ce presupune un timp mai mare pentru verificarea persoanelor care vor să părăsească zona. Mai mulţi străini, printre care cetăţeni germani, austrieci şi unguri, din Fâşia Gaza se află în această situaţie.
MAE a solicittat autorităţilor israeliene urgentarea aprobărilor de evacuare a românilor din zonă. Cu toate acestea, punctul de trecere Erez, pe unde ar putea fi scoşi cetăţenii străini din Fâşia Gaza, este momentan închis.
Până în prezent, autorităţile israeliene au dat aprobări pentru 443 de cetăţeni străini care au cerut evacuarea din Fâşia Gaza, dar mai puţin de 200 au reuşit să plece din zonă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Tel Aviv
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close