Antena 3 CNN Externe Autorităţile italiene: Atentatul de sâmbătă pare a fi un act izolat, gestul unui psihopat

Autorităţile italiene: Atentatul de sâmbătă pare a fi un act izolat, gestul unui psihopat

Autorităţile italiene: Atentatul de sâmbătă pare a fi un act izolat, gestul unui psihopat
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
20 Mai 2012   •   12:59

Autorităţile italiene cred că atentatul produs sâmbătă în faţa unui liceu din oraşul italian Brindisi (sud), soldat cu moartea unei eleve şi rănirea altor cinci, este un act izolat, relatează ziarul Corriere della Sera, în ediţia online.
   
Autorităţile italiene au dezminţit că ar fi murit două adolescente în atentat, aşa cum relatase presa, bilanţul final fiind de un mort şi cinci răniţi.
   
"Pare a fi vorba de un act izolat, de gestul unui psihopat", afirmă surse din cadrul grupului de investigaţie.
   
Doi suspecţi au fost reţinuţi pentru scurt timp, sâmbătă, fiind interogaţi. Iniţial, autorităţile suspectau că era vorba de un atac mafiot.
   
Un dispozitiv artizanal fabricat cu trei butelii şi piese metalice a explodat, sâmbătă, în faţa Liceului Francesca Morvillo Falcone din Brindisi, în sudul Italiei, chiar în momentul în care un autobuz cu elevi oprise în faţa instituţiei de învăţământ. O elevă în vârstă de 16 ani a murit pe loc, iar cinci colegi au fost răniţi.
   
Anchetatorii italieni privilegiază ipoteza unui atac al crimei organizate. Liceul poartă numele "Francesca Morvillo Falcone", soţia unui celebru judecător anti-mafie, Giovanni Falcone. Cei doi au fost asasinaţi în urmă cu aproape 20 de ani, pe 23 mai 1992, într-un atentat al mafiei.

×
Subiecte în articol: atentat oras eleva adolescenta
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close