Antena 3 CNN Externe Autorităţile sârbe l-au arestat pe Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia

Autorităţile sârbe l-au arestat pe Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia

Autorităţile sârbe l-au arestat pe Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia
Sursa foto: Foto: halovesti.com
26 Mai 2011   •   13:37

Autorităţile sârbe l-au arestat, joi dimineaţă, pe Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, anunţă preşedintele Serbiei, Boris Tadici, citat de AFP. Potrivit liderului de la Belgrad, arestarea a avut loc pe teritoriul Serbiei, însă aceasta nu a mai oferit alte detalii.

Mladici era dat în urmărire din 1995, când Tribunalul Penal pentru fosta Iugoslavie (TPI) l-a condamnat pentru crime împotriva umanităţii şi genocid.

Procedura de extrădare este în curs, pentru a fi trimis la Haga, unde este sediul Tribunalului Penal Internaţional, care l-a inculpat pe Mladici pentru acte de genocid comise în timpul războiului din Bosnia (1992-1995), a adăugat Tadici.

"Această arestare este rezultatul deplinei cooperări a Serbiei cu TPI. Astăzi, încheiem un capitol al istoriei regiunii noastre care ne va conduce spre o deplină reconciliere", a încheiat Tadici.

Serbia va trebuie să-l aresteze pe Mladic, căutat de tribunal pentru crime de război şi genocid în timpul războiului bosniac din 1992-1995, dacă doreşte să adere la Uniunea Europeană.





×
Subiecte în articol: arestat militar genocid
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close