Antena 3 CNN Externe Autorităţile ucrainene au preluat controlul asupra aeroporturilor din Crimeea

Autorităţile ucrainene au preluat controlul asupra aeroporturilor din Crimeea

Autorităţile ucrainene au preluat controlul asupra aeroporturilor din Crimeea
de S.T.    |    O.P.    |    28 Feb 2014   •   15:06
UPDATE: Aeroporturile din Crimeea ocupate în noaptea de joi spre vineri se află sub controlul autorităţilor ucrainene, a anunţat vineri un oficial ucrainean de rang înalt, transmite AFP.

"A existat o tentativă de preluare a controlului asupra unor aeroporturi de la Sevastopol, dar ele se află, acum, sub controlul forţelor de securitate ucrainene", a declarat Parubii.

Ştirea iniţială


Persoane înarmate neidentificate au preluat controlul, în cursul nopţii de joi spre vineri, asupra aeroportului din Simferopol, în Crimeea, o regiune autonomă a Ucrainei, potrivit agenţiei Interfax. Aeroportul ucrainean din Simferopol rămâne deschis.

Aproximativ 50 de persoane înarmate au preluat controlul, în cursul nopţii, asupra aeroportului, în faţa căruia o mulţime care flutura steaguri ale flotei ruse la Marea Neagă s-a reunit ulterior, conform agenţiei Interfax-Ucraina.

Aceste persoane au sosit la aeroport la bordul a trei camioane fără numere de înmatriculare, potrivit unor martori citaţi de Interfax.

Vineri, la ora 01.50 GMT (03.50, ora României), ei deţineau în continuare controlul asupra aeroportului, potrivit unui martor intervievat de o jurnalistă a AFP.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Crimeea Kiev
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close