Antena 3 CNN Externe Autorul alertei false cu bombă de la aeroportul Chişinău, reţinut de autorităţi

Autorul alertei false cu bombă de la aeroportul Chişinău, reţinut de autorităţi

Autorul alertei false cu bombă de la aeroportul Chişinău, reţinut de autorităţi
Sursa foto: aeroport
03 Apr 2010   •   17:54

Alerta cu bombă de la Aeroportul Internaţional Chişinău a fost falsă, iar Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a reţinut bărbatul care a sunat vineri seara la poliţie, a declarat Chiril Moţpan, şeful Direcţiei informaţie şi relaţii cu publicul a MAI, potrivit Moldpres.

Moţpan a precizat că apelul telefonic a fost efectuat la ora 21.30, fiind declanşată o operaţiune în care au fost implicate mai multe servicii speciale ale MAI şi ale Aeroportului Internaţional Chişinău. După evacuarea pasagerilor şi personalului, a fost verificată toată clădirea, dar nu a fost depistat nici un dispozitiv exploziv.

La două ore după primirea apelului, autorităţile au identificat şi reţinut bărbatul care a telefonat la numărul 902. Bărbatul, care locuieşte în capitala moldoveană, era în stare de ebrietate şi a vrut să facă o glumă.

El a fost reţinut pentru 72 de ore, iar sâmbătă dimineaţă împotriva sa a fost demarată o anchetă penală în baza articolului 281, aliniatul 1 din Codul Penal, care presupune o pedeapsă cu privarea de libertate până la trei ani.

Antena3.ro


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close