Antena 3 CNN Externe Autorul atacului armat din Cehia a sunat la o televiziune înainte de tragedie şi a cerut o echipă de filmare în oraş

Autorul atacului armat din Cehia a sunat la o televiziune înainte de tragedie şi a cerut o echipă de filmare în oraş

Autorul atacului armat din Cehia a sunat la o televiziune înainte de tragedie şi a cerut o echipă de filmare în oraş
Sursa foto: Foto: rt.com
25 Feb 2015   •   11:08

Bărbatul care a luat viaţa a opt persoane, apoi s-a sinucis, ieri, după ce a tras aproximativ 25 de gloanţe într-un restaurant din oraşul Uhersky Brod, în sud-estul Cehiei, telefonase la o televiziune înainte de incident, scrie CNN.

Pavel Labduska, jurnalist la postul privat de televiziune Prima, le-a spus poliţiştilor că a primit un apel la 12:56 (ora locală) prin care era anunţat de un bărbat că ar trebui să trimită o echipă de filmare în acest oraş căci ceva "e pe cale să se întâmple".

Jurnalistul a cerut detalii, însă bărbatul i-a spus doar că este agresat de multe persoane şi că autorităţile nu fac nimic să-l apere. Drept urmare, bărbatul i-a spus la telefon că va face ceva în sensul asta.

Jurnalistul a alertat imediat poliţia, însă tragedia nu a putut fi evitată. Deşi a încercat să îl ţină de vorbă la telefon, bărbatul a închis şi, în doar câteva minute, a început să tragă în clienţii localului.

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa într-un grav incident armat produs într-o localitate din estul Cehiei, aproape de graniţa cu Ungaria. Din motive încă necunoscute, un localnic de vreo 60 de ani a pătruns înarmat într-un restaurant şi a deschis focul asupra clienţilor.

×
Subiecte în articol: Cehia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close