x close

Autorul atacului la o biserică din SUA a recunoscut crimele. Ce urmărea acesta

de A.B.    |    19 Iun 2015   •   20:04
Autorul atacului la o biserică din SUA a recunoscut crimele. Ce urmărea acesta 816
Bărbatul arestat după atacul armat comis la o biserică din Statele Unite, a mărturisit crimele, afirmând că intenţiona să declanşeze un "război al raselor", informează CNN."Am vrut să declanşez un război al raselor", le-a spus Roof, care este alb, anchetatorilor federali americani.

Dylann Storm Roof, autorul atacului armat comis la o biserică din statul american Carolina de Sud, dezvoltase o mentalitate profund rasistă, afirmă un fost prieten al criminalului. Joey Meek discutase ultima dată cu Roof acum câteva săptămâni când băuseră împreună o vodcă. Roof îi spusese că se temea că "negrii încep să acapareze lumea" şi că "cineva trebuia să facă ceva pentru rasa albă". Dylann Roof, în vârstă de 21 de ani, este acuzat că a împuşcat mortal nouă persoane într-un atac comis la o biserică metodistă din Charleston frecventată de afroamericani.

După atacul comis în Carolina de Sud, criminalul a fost capturat de poliţie în Carolina de Nord. Primarul oraşului Charleston a catalogat crimele drept un "act pur şi simplu malefic".

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati