Antena 3 CNN Externe Autorul atentatelor din Norvegia, închis într-un fost lagăr de concentrare nazist: Vrea acces la WikiLeaks în închisoare

Autorul atentatelor din Norvegia, închis într-un fost lagăr de concentrare nazist: Vrea acces la WikiLeaks în închisoare

Autorul atentatelor din Norvegia, închis într-un fost lagăr de concentrare nazist: Vrea acces la WikiLeaks în închisoare
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
28 Iul 2011   •   10:47

Anders Behring Breivik, autorul atentatelor din Norvegia, se află închis într-un fost lagăr de concentrare nazist, relatează Mediafax.

În lagărul Grini au fost torturaţi şi executaţi de către Gestapo numeroşi prizonieri. Aici au fost închişi prizonieri politici şi evrei norvegieni, în timpul ocupaţiei germane din Al Doilea Război Mondial.

Breivik este ţinut izolat şi sub supraveghere, pentru a nu se sinucide. Acesta nu are voie să primească vizitatori, iar scrisorile, ziarele sau accesul la televizor îi sunt interzise.

"Este important sã nu îşi disemineze mesajul sau sã încerce sã îi recruteze pe alţii la ideologia sa", a explicat Knut Arne Svenkerud, din cadrul Asociaţiei Ofiţerilor de Penitenciar din Norvegia.

Breivik a cerut să aibă acces la site-ul Wikileaks în închisoare

Autorul atentatelor a avut nişte cerinţe deosebite în închisoare. Acesta a solicitat acces la site-ul Wikileaks şi la manifestul său şi mâncare specială.

În manifestul de 1500 de pagini al lui Breivik, publicat înaintea atacurilor, acesta scria că plãnuieşte sã evadeze din închisoare şi sã foloseascã arme îngropate într-o serie de asasinate, în cadrul unei "operaţiuni bonus".

Deţinutul se află în arest preventiv pentru opt săptămâni, dintre care primele patru le va petrece în izolare.




×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close