Antena 3 CNN Externe Autorul controversatei cărţi despre Bin Laden riscă să fie dat în judecată de Pentagon

Autorul controversatei cărţi despre Bin Laden riscă să fie dat în judecată de Pentagon

Autorul controversatei cărţi despre Bin Laden riscă să fie dat în judecată de Pentagon
Sursa foto: Foto: AP
31 Aug 2012   •   10:22

Pentagonul ia în calcul posibilitatea de a-l da în judecată pe fostul militar american care a scris o carte în care povesteşte cu lux de amănunte raidul în care a fost ucis Osama Bin Laden, informează BBC.

Potrivit avocatului Departamentului american al Apărării, fostul militar Navy SEAL a încălcat înţelegerea de a nu divulga informaţii cu privire la misiunile militare.

În plus, fostul militar a semnat două angajamente de confidenţialitate cu unitatea Navy SEAL în anul 2007, a precizat avocatul.

Cartea "No Easy Day" (O zi dificilă), care a fost scrisă sub pseudonimul Mark Owen, va fi lansată pe 4 septembrie.

Aceasta nu a fost supusă aprobării autorităţilor militare şi prezentată de către editură ca "o relatare la persoana întâi asupra misiunii care l-a ucis pe Bin Laden". Cartea contrazice anumite aspecte ale raportului misiunii prezentat de către administraţia americană, după raidul din noaptea de 1 spre 2 mai 2011.

Owen a primit în cursul acestei săptămâni o scrisoare semnată de Jeh Johnson, avocatul Pentagonului, care l-a informat cu privire la angajamentul de confidenţialitate pe care l-a semnat.

Johnson i-a adus la cunoştinţă autorului cărţii faptul că şi-a încălcat angajamentul şi că ar putea să răspundă în faţa legii.



×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close