Antena 3 CNN Externe Autorul masacrului din Colorado, faţă în faţă cu supravieţuitorii . "Avea o expresie ca un fel de încarnare a răutăţii"

Autorul masacrului din Colorado, faţă în faţă cu supravieţuitorii . "Avea o expresie ca un fel de încarnare a răutăţii"

Autorul masacrului din Colorado, faţă în faţă cu supravieţuitorii . "Avea o expresie ca un fel de încarnare a răutăţii"
Sursa foto: Foto: Agerpres/ AP
31 Iul 2012   •   07:04

Procurorii din statul american Colorado au formulat 142 capete de acuzare împotriva studentului care a ucis 12 oameni la premiera celui mai recent film din seria "Batman". Audierea l-a adus pe ucigaş faţă în faţă cu câţiva supravieţuitori ai masacrului şi cu rude ale victimelor.

Miza procesului este acum în mâna medicilor care trebuie să stabilească dacă studentul are sau nu probleme psihice.

La audierea în care i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, James Holmes nu a scos aproape niciun cuvânt. El a răspuns doar prin "da" la o întrebare a judecătorului.

Procurorii au formulat câte două capete de acuzare - crimă şi premeditare - pentru fiecare din cele 12 victime. Holmes mai este învinuit de 116 tentative de omucidere, ca şi de deţinere de explozivi şi de "crimă violentă", ceea ce poate înăspri şi mai mult sentinţa.

Procurorii nu s-au hotărât dacă vor cere pedeapsa capitală, dat fiind că în statul Colorado a mai fost executat un singur condamnat în ultimele decenii.

Comentatorii cred că procesul se va concentra asupra stării psihice a lui Holmes. Deşi el s-a comportat destul de straniu şi în instanţă, rudele victimelor şi supravieţuitorii cred că este sănătos şi trebuie pedepsit pe măsura faptelor sale.

"Avea o expresie ca un fel de încarnare a răutăţii, dar mi s-a părut, într-adevăr, foarte sănătos mintal", susţine ruda unei victime.

"Cred că tipul nu este decât un laş şi, după ce l-am văzut, sunt convins sută la sută de asta. Părea învins. Ştie că puterea nu mai este a lui, ci a noastră", a spus unul dintre supravieţuitorii atacului.

Presa a dezvăluit că Holmes era tratat de o psihoterapeută, căreia îi trimisese un text despre planul său criminal. Avocaţii apărării susţin că mesajul nu poate fi folosit ca dovadă, deoarece este protejat de secretul medical. S-a pus şi întrebarea dacă masacrul nu ar fi putut fi prevenit, după primirea mesajului. 18 dintre răniţii în atacul de la 20 iulie sunt, încă, internaţi în spital.

×
Subiecte în articol: Batman

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close