Antena 3 CNN Externe Autorul masacrului din Newtown şi-a "făcut zob" computerul de acasă

Autorul masacrului din Newtown şi-a "făcut zob" computerul de acasă

Autorul masacrului din Newtown şi-a "făcut zob" computerul de acasă
Sursa foto: Foto: mailonline.com
18 Dec 2012   •   13:19

Tânărul care a ucis vineri 20 de copii şi şase adulţi într-o şcoală elementară din Sandy Hook, în Connecticut, şi-a distrus şi computerul de acasă, care ar fi putut oferi informaţii despre mobilul atacului, a declarat luni o sursă din cadrul poliţiei, informează Wall Street Journal în ediţia electronică.
   
Potrivit publicaţiei americane, investigatorii consideră computerul o sursă de indicii despre starea mentală a lui Adam Lanza la momentul declanşării masacrului, vineri, când şi-a ucis mama în casa în care locuiau, la Newtown, localitate din care face parte satul Sandy Hook.
   
Un oficial la curent cu investigaţia, citat de ziar, a declarat că detectivii au recuperat un computer "făcut zob" de la domiciliul lui Lanza. "A încercat să elimine posibilitatea ca (anchetatorii) să îşi dea seama ce site-uri vizita sau cu cine comunica", a declarat el.
   
Distrugerea computerului ar putea afecta în mod semnificativ ancheta, care caută motivul masacrului, a declarat un oficial din cadrul poliţiei. Computerul a fost complet distrus, iar investigatorii s-au împăcat cu gândul că nu vor putea recupera din el informaţii despre comunicările sau sursa de inspiraţie a planului atacatorului, a adăugat această sursă.
   
În schimb, poliţia va încerca să localizeze alte persoane care au corespondat cu Lanza sau orice alte urme pe care le-a fi putut lăsa online, a mai spus acest oficial.
   
Un purtător de cuvânt al Poliţiei Statului Connecticut, locotenentul J. Paul Vance, a declarat că fişa medicală, inclusiv cu privire la sănătatea mentală a lui Lanza, este cercetată, dar a refuzat să precizeze dacă anchetatorii au contactat personal aflat în contact cu acesta în ultimii ani. Lanza nu avea un loc de muncă şi nici cazier, a precizat purtătorul de cuvânt.
   
Şcoala în care a comis atacul, dar şi casa în care Lanza şi-a ucis mama, vor rămâne "scena crimei pe termen nedefinit", iar autorităţile de la nivelul statului vor stabili unde îşi vor continua studiile supravieţuitorii atacului, a mai declarat purtătorul de cuvânt.
   
26 de oameni, 20 de copii şi 6 adulţi, şi-au pierdut viaţa în urma atacului de la Şcoala Sandy Hook din Newtown, Connecticut.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close