Antena 3 CNN Externe Avalanşă în Alpii francezi: Patru schiori au murit

Avalanşă în Alpii francezi: Patru schiori au murit

Avalanşă în Alpii francezi: Patru schiori au murit
Sursa foto: Foto: chamonix.eu.com
11 Ian 2011   •   17:27

O avalanşă din Alpii francezi a ucis patru schiori, marţi dimineaţă. Cei patru schiau în afara pistei, pe un domeniu al staţiunii Val d'Isere (Savoia, sud-estul Franţei), relatează AFP, care citează Jandarmeria.

"Au murit din cauza rănilor suferite. Un instructor de schi i-a însoţit", a anunţat Prefectura din Savoia. Aceasta a precizat că victimele sunt cele care au declanşat avalanşa, la trecerea lor. Identitatea persoanelor decedate nu a fost comunicată.

"Cele patru persoane erau în stop cardio-respirator când au fost scoase din zăpadă". Au fost efectuate manevre de reanimare, a declarat locotenent-colonelul Jean-Claude Gin, de la Jandarmeria din Savoia.

Avalanşa a mai surprins un al cincilea schior, care a fost scos nevătămat din zăpadă. Avalanşa a fost calificată ca "importantă" de către salvatori.

Un cuplu de schiori britanici a fost surprins, la 26 decembrie, de o avalanşă pe acelaşi domeniu, pe care se poate schia. Şi aceştia se aflau în afara pistei. Bărbatul, de 67 de ani, a murit la Spitalul din Grenoble în urma rănilor suferite.

×
Subiecte în articol: avalansa morti
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close