Antena 3 CNN Externe "Avem capacitatea de a-i lovi eficient”. În cât timp ar putea produce Iranul BOMBA ATOMICĂ. Vezi declaraţia secretarului american al Apărării

"Avem capacitatea de a-i lovi eficient”. În cât timp ar putea produce Iranul BOMBA ATOMICĂ. Vezi declaraţia secretarului american al Apărării

"Avem capacitatea de a-i lovi eficient”. În cât timp ar putea produce Iranul BOMBA ATOMICĂ. Vezi declaraţia secretarului american al Apărării
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Sep 2012   •   08:54
Statul iranian are nevoie de "aproximativ un an" pentru a produce o bombă nucleară, a afirmat secretarul american al Apărării, Leon Panetta. Acest interval le-ar acorda americanilor suficient timp de reacţie, este de părere oficialul american, citat de AFP. 

"Le va lua timp să producă (bomba) odată ce au luat decizia (...). Asta durează aproximativ un an. Ceva mai mult de un an", a declarat Panetta pentru postul de televiziune american CBS.

"Astfel noi am putea, odată ce ştim că au luat (această) decizie, să adoptăm măsurile necesare pentru a opri" fabricarea bombei, a adăugat el.

Marile puteri ale lumii suspectează Iranul că vrea să se doteze cu arma atomică sub acoperirea programului său nuclear civil. Teheranul neagă categoric această informaţie.

"Avem informaţii destul de bune despre ei. Ştim în general ce se petrece. În consecinţă, suntem atenţi la ele", a asigurat Panetta cu privire la Iran.

"Avem capacitatea de a-i lovi eficient, dacă va trebui să o facem (...). Avem forţele necesare nu numai pentru a ne apăra ci şi pentru a face tot ce este necesar pentru a-i împiedica să dezvolte programul de arme nucleare", a precizat Panetta.

În urmă cu trei luni, specialiştii americani au estimat că Iranul dispune de suficiente stocuri de uraniu îmbogăţit la 3,5 la sută pentru a avea în mai puţin de patru luni suficient uraniu puternic îmbogăţit pentru a produce o bombă atomică.

Între Statele Unite şi Israel au existat contradicţii puternice referitoare la Iran. Statul evreu solicită aliatului său să fixeze o "linie roşie" Teheranului pentru a-l împiedica să se doteze cu arma nucleară. Washington a refuzat să facă acest lucru.

Foto: Leon Panetta



 

 

×
Subiecte în articol: Leon Panetta bomba atomica
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close