Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, cel mai bogat om din lume? Avere estimată: 200 miliarde de dolari

Vladimir Putin, cel mai bogat om din lume? Avere estimată: 200 miliarde de dolari

Averea președintelui rus Vladimir Putin ar fi una fabuloasă. Contestatarii săi l-au acuzat că ar fi, în secret, cel mai bogat om al planetei, cu o avere de peste 200 de miliarde de dolari. 

Vladimir Putin, cel mai bogat om din lume? Avere estimată: 200 miliarde de dolari
Sursa foto: Hepta | Sputnik / Sergey Guneev
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2022   •   09:14

Putin însă nu a recunost acest lucru vreodată, liderul rus spunând că trăieşte din salariul său de funcţionar.  

America are un preşedinte care a fost vedeta unui reality-show de televiziune şi este cel mai bogat preşedinte al Statelor Unite din istorie, Donald Trump.

Acesta are o avere estimată la 3,1 miliarde de dolari. De fapt, sunt mulţi lideri mondiali şi preşedinţi care au asemenea bani, dar este unul care iese în evidenţă, iar trecutul său neortodox rivalizează chiar cu cel al lui Trump.

A fost membru al KGB, are centura neagră la judo şi a fost văzut luptându-se cu urşii. Acesta este Vladimir Putin. Averea sa este estimată la 200 miliarde de dolari.

Asta face din el cel mai bogat om al planetei.

"Estimată" este cuvântul-cheie, pentru că nimeni nu ştie câţi bani are Putin. Averea lui Putin este o enigmă şi mulţi au sugerat că aceasta a fost adunată prin corupţie, prin folosirea ilegală a fondurilor guvernamentale şi printr-o reţea uriaşă de conturi bancare off-shore.

Putin a ajuns la putere ca prim-ministru al Rusiei în 1999 şi, în cele din urmă, a devenit preşedinte al Federaţiei Ruse.

El a fost lăudat pentru că a întărit economia Rusiei, dar, în acelaşi timp, activităţile politice ale ţării au fost umbrite de controverse, de acuzaţii că nu s-ar fi organizat alegeri libere şi că ar fi fost reprimată libertatea, precum şi de faptul că oponenţii politici erau adesea întemniţaţi.

În ansamblu, mare parte a lumii nu consideră că Rusia este o democraţie.

Această corupţie politică este o mare parte a motivelor pentru care oamenii cred că Putin are miliarde de dolari.

Lui Putin i s-a cerut să facă o declaraţie de avere în fiecare an de preşedinţie.

În 2018, el a spus că a câştigat în jur de 113.00 de dolari pe an şi că avea un total de 243.000 de dolari în diferite conturi bancare.

De asemenea, el susţine că nu are decât un apartament de 75 metri pătraţi, două maşini sovietice şi o maşină de teren.

Dar oamenii au motive să creadă că el are mai mult. Mare parte din averea lui Putin este legată de numele lui astfel, prin prieteni apropiaţi şi prin parteneri de afaceri. De fapt, trei dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui Putin au fost dezvăluiţi în "Dosarele Panama" că ar avea bunuri off-shore în valoare de 2 miliarde de dolari.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close