Antena 3 CNN Externe Averea lui Donald Trump scade cu 600 de milioane de dolari

Averea lui Donald Trump scade cu 600 de milioane de dolari

Averea lui Donald Trump scade cu 600 de milioane de dolari
Sursa foto: Foto: Captură video YouTube
de S.T.    |    17 Oct 2017   •   22:19

Preşedintele Donald Trump a căzut 92 de poziţii, până pe locul 248, în clasamentul celor mai bogaţi 400 de americani, în condiţiile în care averea sa este mai mică cu 600 de milioane de dolari comparativ cu anul trecut, fiind estimată la 3,1 miliarde de dolari, potrivit topului publicat marţi de revista Forbes, informează AFP.

Dacă în 2016 Donald Trump, primul preşedinte american provenit în exclusivitate din sectorul privat, ocupa locul 156 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din SUA, în acest an el împarte poziţia 248 cu co-fondatorul şi directorul Snap, Evan Spiegel, care la 27 de ani este şi cel mai tânăr miliardar din topul Forbes.

Revista Forbes a dat vina pentru scăderea averii lui Donald Trump pe condiţiile dificile de pe piaţa imobiliară din New York, la care se adaugă un acord costisitor pentru a pune capăt proceselor prin care Universitatea Trump este acuzată că i-a înşelat pe studenţi precum şi campaniei prezidenţiale costisitoare.

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, ocupă prima poziţie a Forbes 400 pentru al 24-lea an consecutiv graţie unei averi de 89 miliarde de dolari, urmat de fondatorul şi directorul Amazon, Jeff Bezos, cu o avere de 81,5 miliarde de dolari, şi Warren Buffett cu o avere de 78 de miliarde de dolari. Pe locurile următoare se situează inventatorul Facebook, Mark Zuckerberg şi fondatorul Oracle, Larry Ellisson.

×
Subiecte în articol: Donald Trump Forbes
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close