Antena 3 CNN Externe Averea secretă a Maicii Tereza. Dezvăluiri cutremurătoare din interiorul Vaticanului

Averea secretă a Maicii Tereza. Dezvăluiri cutremurătoare din interiorul Vaticanului

Averea secretă a Maicii Tereza. Dezvăluiri cutremurătoare din interiorul Vaticanului
Sursa foto: Foto: Wikipedia
13 Noi 2017   •   11:19

Jurnalistul italian Gianluigi Nuzzi face dezvăluiri de senzație în cea mai recentă carte a sa. Omul din spatele scandalului ”Vatileaks”, continuă seria în care oferă informații din interiorul Vaticanului, într-un volum pe care l-a trimis și procurorilor, spunând că oferă dovezi privind săvârșirea de numeroase infracțiuni în Cetatea Vaticanului.

Printre aceste dezvăluiri se numără și informații legate de Maica Tereza, care ar fi avut numeroase conturi în lire și valută la Banca Vaticanului.

Canonizată în 2016, Maica Tereza ar fi avut atât de mulți bani, încât dacă i-ar fi retras, ”banca ar fi riscat falimentul”. Maica Tereza era un client atât de important, încât toate vizitele sale la bancă se făceau în secret, în vremuri în care majorității femeilor le era interzis să dețină acolo conturi în nume propriu.

Intitulată ”Păcatul originar”, cartea vorbește și despre abuzurile sexuale la care sunt supuși băieții de altar, dar și de moartea Papei Ioan Paul I, despre care s-a afirmat că ar fi fost ucis, dar despre care Nuzzi spune că a murit din cauza poverii insuportabile a ”corupției și mizeriei” de care ar fi trebuit să se ocupe.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close