Antena 3 CNN Externe Averile milionarilor americani au scăzut cu 30% în timpul crizei economice

Averile milionarilor americani au scăzut cu 30% în timpul crizei economice

Averile milionarilor americani au scăzut cu 30% în timpul crizei economice
06 Ian 2009   •   23:50

Averile milionarilor americani sunt cu 30% mai mici din cauza crizei economice, doar 36% dintre aceştia fiind mulţumiţi de performanţele consilierilor lor financiari, conform unui raport publicat marţi de compania de consultanţă Spectrem Group, informează Reuters.
55 la sută dintre familiile cu averi de peste un milion de dolari sunt îngrijorate că nu vor avea suficienţi bani pentru a-şi menţine actualul stil de viaţă, iar 99% anticipează o recesiune de lungă durată, potrivit raportului.
"Milionarii intervievaţi consideră că vina pentru declanşarea recesiunii aparţine guvernului şi Wall Street-ului, dar mulţi dintre aceştia sunt nemulţumiţi şi de performanţele consilierilor lor financiari", a declarat Catherine McBreen, directorul general al Spectrem Group.
Numai 14% dintre persoanele intervievate au declarat că în viitor vor folosi mai mult serviciile consilierilor financiari. Portofoliile a 17% dintre milionari s-au redus cu peste 40% în urma crizei, se arată în raport.
Raportul "Atitudinea investitorilor bogaţi pentru supravieţuirea în timpul crizei economice" a fost realizat prin intervievarea, în luna noiembrie, a 750 de familii cu averi de peste un milion de dolari, dar şi în baza unor informaţii din partea unor grupuri ţintă din New York, Palm Beach, Seattle, Los Angeles şi Chicago.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: averi criza economica
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close