Antena 3 CNN Externe Avertismentul făcut de președintele Parlamentului European: "Dacă va câștiga Donald Trump, toată lumea este în pericol"

Avertismentul făcut de președintele Parlamentului European: "Dacă va câștiga Donald Trump, toată lumea este în pericol"

Avertismentul făcut de președintele Parlamentului European: "Dacă va câștiga Donald Trump, toată lumea este în pericol"
15 Sep 2016   •   16:07

O victorie a lui Donald Trump la președinția SUA ar fi problematică pentru lumea întreagă și ar încuraja afirmarea unor politicieni după chipul și asemănarea lui în Europa, a avertizat președintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, într-un interviu publicat joi de săptămânalul german Der Spiegel, scrie agenția Reuters.

'Trump nu este o problemă doar pentru SUA, ci pentru lumea întreagă (...) Atunci când cineva care iese în evidență pentru că nu are habar de nimic și pentru că spune că cunoștințele de specialitate sunt prostii elitiste ajunge la Casa Albă, se atinge un punct critic', a subliniat Schulz.

Confirmarea unui asemenea scenariu ar însemna că o 'persoană evident iresponsabilă' ocupă o poziție ce impune simțul responsabilității maxime, argumentează președintele PE.

El a recunoscut că temerea sa este legată de posibilitatea ca o victorie a lui Trump să conducă la afirmarea unor personaje asemănătoare în Europa. 'De aceea vreau să câștige Hillary Clinton', a mărturisit Schulz.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close