Antena 3 CNN Externe Avertisment dur de la Moscova: Rusia va reacționa. Va fi o confruntare față în față

Avertisment dur de la Moscova: Rusia va reacționa. Va fi o confruntare față în față

Avertisment dur de la Moscova: Rusia va reacționa. Va fi o confruntare față în față
19 Mar 2017   •   09:48

Norvegia trebuie să înţeleagă că, devenind avanpost al NATO în zona arctică, ea se va trezi, în mod inevitabil, cu un răspuns din partea Rusiei, a declarat sâmbătă seara la postul norvegian de televiziune NRK ambasadorul Rusiei în Norvegia, Teimuraz Ramişvili, comentând cu privire la posibila aderare a acestei ţări la sistemul de apărare antirachetă NATO, implementat în prezent în Europa, relatează TASS în pagina sa electronică. 

"În acest caz, va trebui să luăm decizii de ordin tehnic la nivel militar, decizii necesare pentru neutralizarea efectului în urma eventualei implementări a unuia dintre elementele scutului de apărare antirachetă", a avertizat ambasadorul rus, anticipând o reacţie furtunoasă a Norvegiei la demersul Moscovei prin declaraţii de genul că Rusia creează o ameninţare militară la adresa acestei ţări. 

"Norvegia va trebui să înţeleagă că, devenind avanpost al NATO, ea va trebui să se confrunte faţă în faţă cu Rusia, cu puterea militară rusă. Aceasta (alăturarea Norvegiei la scutul antirachetă NATO în Europa) va deveni un nou factor care trebuie luat în considerare în planificarea noastră strategică, ca apariţia unei probleme suplimentare în Arctica şi atunci se poate da uitării o Arctică paşnică", a afirmat Teimuraz Ramişvili, citat de TASS. 

Premierul norvegian Erna Solberg a reiterat în 2015 disponibilitatea ţării sale, membră a NATO de la fondarea Alianţei, de a contribui la crearea sistemului european de apărare antirachetă. 

Recomandările Institutului Norvegian de Studii Strategice şi ale Agenţiei pentru Apărarea Antirachetă a SUA cu privire la această problemă ar urma să fie prezentate guvernului norvegian înainte de sfârşitul anului 2017, aminteşte agenţia de presă citată. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Rusia norvegia NATO scut antiracheta

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close