Antena 3 CNN Externe AVERTISMENT DUR: "Suntem destul de puternici încât să punem pe oricine la locul său!"

AVERTISMENT DUR: "Suntem destul de puternici încât să punem pe oricine la locul său!"

AVERTISMENT DUR: "Suntem destul de puternici încât să punem pe oricine la locul său!"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
15 Feb 2014   •   16:59

Baricadele din centrul Kievului vor rămâne în picioare până când autorităţile vor renunţa la anchetele deschise pe numele unor manifestanţi, a anunţat opoziţia ucraineană.

Deşi cei 234 de oameni arestaţi în timpul protestelor au fost eliberaţi, opoziţia îndeamnă acum la noi manifestaţii. Mai ales că Guvernul a emis un nou ultimatum privind eliberarea Kievului şi sediilor insituţiilor ocupate din decembrie anul trecut.

Protestatarii proeuropeni din Kiev refac baricadele din centrul oraşului. Cele mai multe au fost ridicate folosind saci cu zăpadă, iar oamenii se tem că temperaturile mari din ultima vreme le vor distruge munca.

Toţi cei 234 de manifestanţi arestaţi de la începutul protestelor din Ucraina au fost eliberaţi, dar anchetele vor continua, anunţă procurorul-general ucrainean. Mai mult, preşedintele Viktor Ianukovici ameninţă din nou opoziţia că va utiliza forţa împotriva protestatarilor.

"Vă spun că este foarte periculos (n.r. ce face opoziţia). Suntem destul de puternici încât să punem pe oricine la locul său!", a afirmat preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici.

Opoziţia a anunţat că este pregătită să evacueze sediul Primăriei din Kiev, ocupat din decembrie anul trecut. Cu toate acestea, clădirea nu va fi eliberată până când anchetele deschise pe numele a sute de protestatari nu vor fi închise.

×
Subiecte în articol: Kiev Ucraina viktor ianukovici
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close