Antena 3 CNN Externe Avertismentul Germaniei pentru Turcia: "Un astfel de pas este inacceptabil"

Avertismentul Germaniei pentru Turcia: "Un astfel de pas este inacceptabil"

Avertismentul Germaniei pentru Turcia: "Un astfel de pas este inacceptabil"
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
18 Iul 2016   •   19:18

Cancelarul german Angela Merkel i-a spus luni preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan că Berlinul se opune ferm reintroducerii pedepsei cu moartea în Turcia şi că un astfel de pas va împiedica aderarea ţării la UE, a declarat o purtătoare de cuvânt a guvernului german, relatează Reuters.

'Cancelarul i-a cerut cu insistenţă preşedintelui să respecte principiile proporţionalităţii şi ale statului de drept în răspunsul statului turc (la tentativa de lovitură de stat)', a declarat ea, adăugând că recentul val de arestări şi concedieri din Turcia reprezintă un motiv serios de îngrijorare pentru Germania.

De asemenea, Merkel i-a spus lui Erdogan în timpul unei convorbiri telefonice că reintroducerea pedepsei cu moartea în Turcia nu este 'sub nicio formă compatibilă' cu obiectivul său de aderare la UE, a adăugat ea.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat duminică, după tentativa de puci eşuată, că o decizie privind reintroducerea pedepsei capitale - abolită în 2004 -, 'nu poate fi întârziată' şi că guvernul va discuta acest subiect cu partidele de opoziţie.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close