Antena 3 CNN Externe Avertisment pentru călătoriile în Tunisia, lansat de MAE

Avertisment pentru călătoriile în Tunisia, lansat de MAE

Avertisment pentru călătoriile în Tunisia, lansat de MAE
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Ian 2011   •   20:03

MAE îi avertizează pe cei care intenţionează să călătorească în Tunisia că această ţară se confruntă în ultima perioadă cu ample mişcări stradale de protest, cu “epicentrul” în oraşul Sidi Bouzid, situat la 280 de kilometri sud de Tunis, transmite Mediafax.

Avertismentul a fost lansat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de Doris Mircea, directorul general pentru comunicare din MAE. Acesta a precizat că mai multe detalii în acest sens pot fi aflate de pe site-ul instituţiei.

Potrivit MAE, manifestaţiile s-au extins şi la guvernoratele limitrofe Kairouan, Sfax şi Sousse - din centrul ţării - precum şi la guvernoratul Mednin, din sudul litoralului tunisian. Autorităţile au arestat persoane din rândurile demonstranţilor şi s-au înregistrat victime.

"Pentru siguranţa cetăţenilor români aflaţi în Tunisia, Ministerul Afacerilor Externe recomandă să manifeste atenţie sporită când se deplasează în locurile publice şi să evite prezenţa în zone unde au loc manifestaţiile", conform anunţului MAE.

De asemenea, ministerul recomandă ca deplasările în interes turistic în Tunisia să fie făcute în grupuri organizate, evitându-se pe cât posibil zona de la graniţa cu Algeria şi zonele deşertice, fără însoţitori.

Pentru a evita situaţiile neplăcute care pot apărea în cadrul călătoriei în Tunisia, în special dacă aceasta este făcută fără sprijinul unui operator turistic acreditat, este indicat să fie accesat periodic site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Nu în ultimul rând, românii care se deplasează în Tunisia, sau care sunt deja în această ţară, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României de la Tunis.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close