Antena 3 CNN Externe Avertismentul dat aseară de Barack Obama. "Trebuie să fim vigilenţi. Insurgenţii sunniţi irakieni ameninţă şi alte state"

Avertismentul dat aseară de Barack Obama. "Trebuie să fim vigilenţi. Insurgenţii sunniţi irakieni ameninţă şi alte state"

Avertismentul dat aseară de Barack Obama. "Trebuie să fim vigilenţi. Insurgenţii sunniţi irakieni ameninţă şi alte state"
de O.P.    |    23 Iun 2014   •   06:36

Preşedintele american Barack Obama a avertizat, într-un interviu difuzat duminică, în legătură cu pericolele pe care le creează ofensiva fulgerătoare a insurgenţilor sunniţi în Irak la adresa stabilităţii întregii regiuni.

Jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic în Irak şi levant (SIIL), care au lansat o ofensivă-fulger în Irak pe 9 iunie, îşi consolidează poziţiile în vestul ţării, la frontiera cu Siria, o zonă în care vor să proclame un califat.

Însă preşedintele Obama, care a îndepărtat ideea unei intervenţii a trupelor americane, se teme că veleităţile insurgenţilor sunt mai mari, afirmând că "ideologia lor extremistă constituie o ameninţare pe termen mediu şi lung" la adresa Statelor Unite.

"Este necesar, în general, să fim vigilenţi. Problema actuală constă în faptul că (luptătorii) din SIIL destabilizează ţara (Irakul), dar ei pot să se extindă în ţări aliate ca Iordania", a declarat preşedintele într-un interviu acordat vineri postului CBS şi difuzat duminică.

×
Subiecte în articol: Barack Obama Irak
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close