Antena 3 CNN Externe Avertismentul dat de Boeing. Companiile aeriene au luat imediat măsuri

Avertismentul dat de Boeing. Companiile aeriene au luat imediat măsuri

Avertismentul dat de Boeing. Companiile aeriene au luat imediat măsuri
Sursa foto: Foto: www.topaviationsites.net
25 Noi 2013   •   09:59
Reprezentanţii companiei Boieng au avertizat transportatorii aerieni că există riscul depunerii de gheaţă la motoarele noilor avioane 747-8 şi 787 Dreamliner fabricate de General Electric. Aceştia au cerut unor operatori să evite folosirea aparatelor în apropierea unor furtuni puternice, informează New York Times.

În urma avertismentului, compania Japan Airlines a retras aeronavele 787 Dreamliners de pe două rute internaţionale. Alte companii aeriene afectate sunt Lufthansa, United Airlines şi Cathay Pacific Airways.

"Boeing şi JAL împărtăşesc angajamentul de asigurare a siguranţei pasagerilor şi personalului de zbor. Respectăm decizia JAL de a suspenda cursele 787 pe anumite rute", a declarat un purtător de cuvânt al constructorului american de avioane.

Avertismentul a fost dat după producerea a şase incidente, în perioada aprilie-noiembrie, în care au fost implicate cinci avioane 747-8 şi un 787. Aeronavele cu motoare fabricate de General Electric au înregistrat pierderi temporare de presiune, în timp ce zburau la altitudine mare.

Problemele au fost provocate de formarea de cristale de gheaţă, pornind din spatele elicelor şi până la motoare.

Boeing şi General Electric lucrează la modificări de software prin care speră să rezolve problemele.


×
Subiecte în articol: Boeing
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close