Antena 3 CNN Externe Avertismentul lui Rex Tillerson înainte de a pleca

Avertismentul lui Rex Tillerson înainte de a pleca

Avertismentul lui Rex Tillerson înainte de a pleca
Sursa foto: foto- Facebook
14 Mar 2018   •   08:29

Fostul secretar de stat Rex Tillerson a avertizat că Rusia are "un comportament îngrijorător”, declaraţiile fiind făcute într-un discurs ţinut după ce a fost demis de către preşedintele american Donald Trump, scrie BBC.

Tillerson nu i-a mulţumit lui Trump şi nici nu i-a lăudat politicile de până acum.

Fostul secretar de stat, adresându-se reporterilor la Departamentul de Stat, a spus că în timpul mandatului său s-au îmbunătăţit relaţiile cu China, iar programul nuclear al Coreei de Nord a fost ţinut sub control.

El a spus, însă, că "mai este mult de muncă" pentru a răspunde acţiunilor îngrijorătoare ale Guvernului rus. "Mai este mult de muncă pentru a răspunde comportamentului şi acţiunilor îngrijorătoare ale Guvernului rus. Rusia trebuie să analizeze cu grijă dacă acţiunile sale sunt în interesul poporului rus sau al lumii, într-un sens mai larg. Dacă vor continua pe acelaşi drum, este probabil că se vor găsi mai izolaţi, o situaţie care nu este în interesul nimănui”.

Tillerson a precizat că a discutat cu Trump pentru a putea exista claritate în următoarele zile.

Deşi el nu va pleca oficial până în 31 martie, adjunctul său, John Sullivan, va prelua responsabilităţile sale până la confirmarea lui Mike Pompeo în postul de secretar de stat, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: avertisment
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close