Antena 3 CNN Externe Avertismentul lui Vladimir Putin: "Avem pregătite măsuri pentru a contracara expansiunea NATO"

Avertismentul lui Vladimir Putin: "Avem pregătite măsuri pentru a contracara expansiunea NATO"

Avertismentul lui Vladimir Putin: "Avem pregătite măsuri pentru a contracara expansiunea NATO"
de G.S.    |    21 Noi 2016   •   16:47

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va lua măsuri pentru a contracara expansiunea NATO, conform agenției RIA Novosti, citată de Reuters.

“De ce reacționăm atât de emoțional la expansiunea NATO? Pentru că suntem îngrijorați de deciiziile luate la nivelul NATO”, a explicat Putin, într-un interviu acordat unui post de televiziune rus.

Federaţia Rusă nu vede o adaptare reală a NATO la noile condiţii, declara Vladimir Putin, în timpul unui eveniment la care a participat în luna noiembrie.

„Structuri înfiinţate încă pe vremea războiului rece şi care în mod evident sunt deja perimate, cum este şi NATO, nu s-au adaptat în mod real noilor condiţii, în pofida tuturor discuţiilor privind necesitatea de adaptare la acestea”, a spus Putin.

Liderul rus a adăugat că în prezent se încearcă transformarea unui asemenea mecanism important de asigurare a securităţii paneuropene şi transatlantice precum OSCE într-un instrument care să deservească interesele politice externe ale unora.

Drept rezultat, acest instrument lucrează „în gol”, a subliniat Putin.

Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia nu intenţionează să atace pe nimeni. „Aceasta este hilar, ridicol şi de neimaginat”, a spus Putin, subliniind că „doar în Europa sunt 300 de milioane de cetăţeni, toţi membri în NATO, iar populaţia SUA se cifrează la circa 600 de milioane, în timp ce populaţia Rusiei este de 146 milioane”.

×
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close