Antena 3 CNN Externe Avertismentul medicilor! O boală nouă misterioasă poate genera o epidemie devastatoare. Ce este „boala X”

Avertismentul medicilor! O boală nouă misterioasă poate genera o epidemie devastatoare. Ce este „boala X”

Avertismentul medicilor! O boală nouă misterioasă poate genera o epidemie devastatoare. Ce este „boala X”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
12 Mar 2018   •   14:39

„Boala X“ este o afecțiune misterioasă și letală și nicio țară din lume nu este pregătită pentru pericolele provocate de ea, potrivit experților de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează Science Alert.

Oamenii de știință ne spun să ne gândim la această boală ca și cum ar fi deținătoarea unui element contagios pe care nu l-am mai întâlnit până acum, dar care este posibil. Este acest „necunoscut cunoscut“ despre care OMS spune că trebuie să fim pregătiți, motiv pentru care misterioasa boală se află pe lista agenției ca fiind prioritate.

„Boala X ar putea reprezenta o epidemie internațională foarte serioasă care ar putea fi cauzată de un agent patogen necunoscut deocamdată, care va îmbolnăvi oamenii“, se arată într-o declarație a reprezentanților OMS. 

Includerea acestui ucigaș misterios pe lista celor mai periculoase boli, alături de altele opt binecunoscute cum sunt cea cauzată de virusul MERS și cea de virusul Marburg, înseamnă atenționarea OMS că aceste boli infecțioase sunt imprevizibile, potrivit Independent
 

×
Subiecte în articol: epidemie medici
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close