Antena 3 CNN Externe Avertismentul oamenilor de ştiinţă: O cincime din suprafaţa arabilă a Chinei nu poate fi folosită în agricultură din cauza poluării

Avertismentul oamenilor de ştiinţă: O cincime din suprafaţa arabilă a Chinei nu poate fi folosită în agricultură din cauza poluării

Avertismentul oamenilor de ştiinţă: O cincime din suprafaţa arabilă a Chinei nu poate fi folosită în agricultură din cauza poluării
Sursa foto: Foto: www.china.org.cn
30 Dec 2013   •   22:18
Oamenii de ştiinţă estimează că aproape o cincime din suprafaţa arabilă a Chinei este prea poluată pentru a putea fi utilizată în agricultură. Autorităţile chineze afirmă însă că terenurile aflate în această situaţie reprezintă circa 2% din total.

O suprafaţă de până la 60 de milioane de acri (24,3 milioane de hectare), reprezentând circa o cincime din total, este inadecvată producţiei de alimente, consideră cercetătorii.

Pe de altă parte, secretarul de stat Wang Shiyuan, citat de publicaţia International Business Times, spune că terenuri de peste 8 milioane de acri (3,2 milioane de hectare) de teren agricol, reprezentând circa 2% din suprafaţa arabilă totală a Chinei de 337 milioane de acri (136,4 milioane de hectare), nu pot fi folosite pentru agricultură din cauza poluării cu metale grele şi substanţe chimice.

Problema poluării terenurilor este secundară unor preocupări precum smogul şi contaminarea apei, a mai precizat oficialul chinez.

Guvernul de la Beijing intenţionează să cheltuiască miliarde de yuani (1 miliarde de yuani - 165 milioane de dolari) pentru reducerea nivelului de poluare.


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close