Antena 3 CNN Externe Avertismentul venit din partea Crucii Roşii. "Va fi un fel de EXPLOZIE ATOMICĂ a ciumei în Madagascar"

Avertismentul venit din partea Crucii Roşii. "Va fi un fel de EXPLOZIE ATOMICĂ a ciumei în Madagascar"

Avertismentul venit din partea Crucii Roşii. "Va fi un fel de EXPLOZIE ATOMICĂ a ciumei în Madagascar"
de O.P.    |    11 Oct 2013   •   11:14

Închisorile din Madagascar sunt focarele din care ar putea izbucni următoarea mare epidemie de ciumă, avertizează Crucea Roşie.

Numărul cazurilor de ciumă din Madagascar creşte în fiecare octombrie, când curenţii de aer umed şi fierbinte favorizează apariţia puricilor, care pot transmite boala de la şoareci şi alte animale la oameni. Anul trecut au fost 256 de cazuri de ciumă, în Madagascar, care s-au soldat cu 60 de decese.

Crucea Roşie şi Institutul Pasteur din Paris spun că închisorile din această ţară sunt locurile ideale din care o mare epidemie ar putea porni, date fiind supraaglomerarea şi condiţiile precare de igienă şi numărul foarte mare de şoareci.

"Dacă apar cazuri de ciumă în închisori am putea avea parte de un fel de explozie atomică a ciumei în această ţară. Zidurile închisorii nu pot pot izola boala", a declarat Christophe Rogier, de la Institutul Pasteur.

×
Subiecte în articol: boli Crucea Rosie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close