Antena 3 CNN Externe AVERTIZĂRI din partea Rusiei: "Planurile NATO ar trebui să se schimbe"

AVERTIZĂRI din partea Rusiei: "Planurile NATO ar trebui să se schimbe"

AVERTIZĂRI din partea Rusiei: "Planurile NATO ar trebui să se schimbe"
de O.P.    |    13 Dec 2013   •   11:59

Înțelegerile cu Iranul modifică situația geopolitică actuală și din partea NATO ar fi logice schimbări în planurile sale privind desfășurarea sistemului de apărare antirachetă în Europa, a declarat joi ministrul adjunct rus de externe Aleksei Meșkov, într-un interviu pentru ziariștii ruși care l-au însoțit în vizita efectuată la Atena, după cum relatează agenția de presă RIA Novosti.

'Noi credem că înțelegerile convenite cu Iranul creează o situație geopolitică absolut diferită. Am auzit mereu de la partenerii noștri că motivul demersurilor privind crearea sistemului european de apărare antirachetă ar fi îngrijorarea lor față de programul nuclear al Iranului', a explicat reprezentantul diplomației ruse.

'În prezent, se pare ca aceste preocupări sunt în scădere. Ar fi logic ca aceasta evoluție să se reflecte și în planurile NATO privind crearea unui sistem antirachetă european și în cele ale SUA privind desfășurarea unui sistem global antirachetă. Vom vedea cum vor acționa partenerii noștri', a afirmat Aleksei Meșkov.

Poziția Rusiei în domeniul apărării antirachetă în Europa este cunoscută, a adăugat ministrul rus, subliniind că Moscova nu dorește discuții de dragul discuțiilor și este dispusă la negocieri numai dacă i se vor prezenta argumente și fapte reale.

 

×
Subiecte în articol: scut antiracheta NATO Rusia
Parteneri
Sondaj: Cîrstoiu, la un pas să îl depăşească pe Nicuşor Dan
x close