Antena 3 CNN Externe Avioane de luptă ale Turciei au bombardat obiective din Irak

Avioane de luptă ale Turciei au bombardat obiective din Irak

Avioane de luptă ale Turciei au bombardat obiective din Irak
Sursa foto: Foto: waarmedia.com
11 Sep 2015   •   12:19
Avioane de luptă turcești au bombardat obiective ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din nordul Irakului în cursul nopții de joi spre vineri, a declarat o sursă a serviciilor de securitate pentru Reuters, acestea fiind cele mai recente bombardamente într-o serie de atacuri aeriene zilnice ale armatei asupra militanților kurzi în conflictul din sud-estul Turciei, informează Agerpres.

Sute de militanți și membri ai forțelor de securitate au murit după reluarea ostilităților între PKK și statul turc în luna iulie, năruind procesul de pace lansat în 2012 pentru a pune capăt unui conflict vechi de trei decenii.

Mai mult de 15 avioane au lansat lovituri asupra pozițiilor PKK din Qandil, Zap și Avashin în munții din nordul Irakului cu puțin timp înainte de miezul nopții, bombardamentele continuând până la ora 5 dimineața, a precizat sursa citată.

La Diyarbakir, cel mai mare oraș din sud-estul kurd, militanți PKK au deschis focul vineri asupra unui restaurant frecventat de polițiști în principalul cartierul comercial, rănind trei ofițeri de poliție și un civil. Unul dintre ofițeri a fost grav rănit.

Mai la sud, starea de asediu din orașul Cizre a continuat pentru a opta zi. Politicieni pro-kurzi au declarat că 21 de civili au fost uciși și o criză umanitară s-a produs după ce autoritățile au impus starea de asediu pentru a-i combate pe luptătorii PKK. Ministerul de Interne a anunțat că zeci de militanți au fost uciși și doar un civil a murit.

×
Subiecte în articol: avion de lupta turcia PKK bombardament
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close