Antena 3 CNN Externe Avioane de pasageri ale unei companii low-cost, constrânse să zboare cu rezerve minime de carburant

Avioane de pasageri ale unei companii low-cost, constrânse să zboare cu rezerve minime de carburant

Avioane de pasageri ale unei companii low-cost, constrânse să zboare cu rezerve minime de carburant
Sursa foto: Foto: bikyamasr.com
14 Aug 2012   •   19:18

Trei avioane de pasageri ale companiei irlandeze low-cost Ryanair au fost nevoite să efectueze aterizări de urgenţă, în luna iulie, din cauză că piloţii sunt obligaţi să alimenteze cu carburant în limitele traseului, fără a se ţine cont de eventuale devieri, relatează ziarul Corriere della Sera.
   
Pe 26 iulie, trei avioane ale Ryanair care se îndreptau spre Madrid au fost redirecţionate spre Valencia din cauza aglomeraţiei de pe aeroportul din capitala Spaniei. Însă aeronavele de pasageri au fost nevoite să lanseze semnale de urgenţă pentru grăbirea aterizării, dat fiind că nu aveau rezerve de carburanţi.
   
Compania irlandeză susţine că au fost utilizate procedurile de siguranţă. "Am respectat procedurile de siguranţă. Din cauza aglomeraţiei de la Madrid, avioanele au fost deviate spre Valencia. După ce au survolat Valencia timp de 50 de minute, avioanele Ryanair au cerut permisiunea să aterizeze imediat pentru că ajunseseră la rezerva de carburant, care permite oricărui avion de pasageri să mai zboare doar 30 de minute sau 300 de mile" (peste 500 de kilometri), admite Ryanair.
   
Însă presa spaniolă şi cea irlandeză afirmă că astfel de situaţii sunt cauzate de politica de economisire a companiei low-cost. Conform presei, toate avioanele sunt alimentate cu carburant în limitele consumului calculat pentru traseul normal, fiind redusă astfel rezerva necesară în cazuri de urgenţe sau în cazul în care intervin devieri de la traseu.
   

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close