Antena 3 CNN Externe Avioane de luptă Eurofighter, trimise în România de Forţele aeriene germane

Avioane de luptă Eurofighter, trimise în România de Forţele aeriene germane

Forțele aeriene germane vor trimite în România trei avioane de luptă Eurofighter. Țările Nato vor să sporească prezența militară în Europa de Est, în contextul crizei de la granița Ucrainei.

Avioane de luptă Eurofighter, trimise în România de Forţele aeriene germane
Sursa foto: Getty Images/ Christopher Furlong
de Cerasela Stafie    |    28 Ian 2022   •   23:24

Luftwaffe, forţele aeriene germane, au precizat că scopul acestor avioane este de a răspunde cu rapiditate oricărei alerte. Spațiul aerian din zona de este a continentului va fi asigurat în cooperare cu forțele aerine italiene.

”Contingentul german va fi integrat pe scară largă în contingentul italian. Acest concept de interoperabilitate permite o extindere rapidă a organizaţiei de apărare aeriană existente, cu o presiune minimă asupra materialului şi personalului”, conform sursei citate”,  transmite agenţia germană de presă DPA.

Această misiune a fost planificată de mai mult timp. Totodată, ambasadorul Germaniei la București a precizat că țara sa este alături de România.

”În această criză regională actuală, Germania este ferm alături de România. De la jumătatea lunii februarie, forțele aeriene germane vor participa cu Eurofighter și soldați la operațiunea NATO Enhanced Air Policing South. Împreună cu Italia, vom securiza spațiul aerian al NATO în calitate de partener de încredere”, a scris Peer Gebauer pe Twitter.

De asemenea, diplomatul german a exclus categoric cererile Rusiei cu privire la retragerea trupelor Nato de pe teritoriul țării noastre: ”cererile de retragere a trupelor NATO din România și de revenire la statutul din 1997 trebuie să fie respinse cu fermitate. Nu se poate da timpul înapoi cu 25 de ani. Aderarea României la NATO este o realizare importantă care nu poate fi pusă la îndoială de alții”.

”Situația actuală din regiune ne îngrijorează foarte mult. Comportamentul Rusiei nu amenință doar Ucraina, ci afectează securitatea în întreaga Europă. Prin urmare, orice nouă încălcare a suveranității Ucrainei va fi urmată de un răspuns european comun și decisiv. Acest lucru a fost spus foarte clar și de ministrul de externe Annalena Baerbock la reuniunea miniștrilor de externe ai UE din 24 ianuarie”, a adăugat ambasadorul.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close