Antena 3 CNN Externe Mişcări de ultimă oră la Kremlin! Avioane misterioase cu oficiali ruşi au plecat spre Siberia

Mişcări de ultimă oră la Kremlin! Avioane misterioase cu oficiali ruşi au plecat spre Siberia

O flotă mare de aeronave de transport VIP aparținând Departamentului Special de zbor rus au plecat de la Moscova spre mai multe rute din Siberia.

Mişcări de ultimă oră la Kremlin! Avioane misterioase cu oficiali ruşi au plecat spre Siberia
Sursa foto: Twitter/ ST Foreign Desk
de Claudia Popovici    |    17 Mar 2022   •   17:47

Potrivit siteurilor care monitorizează zborurile efectuate de companiile aeriene, o flotă mare de aeronave de transport VIP aparținând Departamentului Special de zbor rus "Rossiya" a decolat de pe Aeroportul Vnukovo (VKO) din Moscova la primele ore ale zilei de 17 martie 2022.

Detașamentul are sarcina de a transporta oficiali guvernamentali ruşi. Potrivit datelor Planespotters, operează 29 de avioane, dintre care majoritatea sunt Tupolev Tu-214, Ilyushin Il-96 şi Sukhoi Superjet 100 de fabricație rusă. 

Cel puţin 10 dintre aceste aeronave au fost observate decolând din VKO începând cu ora 8:48 AM MSK (5:48 GMT) şi îndreptându-se spre est pe diferite rute de zbor în Ufa, Tyumen, Surgut, Omsk, Novosibirsk. 

Există informaţii potrivit cărora președintele Rusiei, Vladimir Putin deţine un adăpost antinuclear din Siberia.

Palmă pentru Kremlin! Avionul cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, întors din drumul spre China

Aeronava care îl transporta pe ministrul de Externe rus, SergheI Lavrov, într-o misiune diplomatică la Beijing, China, s-a întors din zbor când traversa cerul Siberiei.

Mai exact, avionul lui Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus, era programat să aterizeze joi la Beijing, China. În mijlocul zborului, la aproximativ 2.800 de kilometri aeronava a fost întoarsă deasupra regiunii Novosibirsk din Siberia pe aeroportul Vnukovo din Moscova, în loc să își continue drumul spre China.

Deocamdată este neclar dacă oficialii chinezi nu au mai vrut să-l primească pe Lvrov sau dacă a făcut cale în întoarsă la ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close