Antena 3 CNN Externe Avioanele de luptă americane F-35 sunt incapabile să evite sitemele radar inamice

Avioanele de luptă americane F-35 sunt incapabile să evite sitemele radar inamice

Avioanele de luptă americane F-35 sunt incapabile să evite sitemele radar inamice
08 Mai 2014   •   18:28

Avioanele de luptă americane F-35 sunt incapabile să evite sitemele radar ruseşti şi chineze.

"Aparatul F-35 Joint Strike Fighter nu este, defapt, invizbil în faţa numeroaselor radare ale Rusiei sau ale Chinei", se arată într-un raport întocmit de Aviation Week.

Potrivit aceleiaşi surse, "mult lăudatele aparate F-35 nu sunt în stare nici măcar să bruieze radarele inamice".

"Departamentul de Apărare al SUA cheltuieşte sute de miliarde de dolari pe un avion care are nevoie de o altă aeronavă, specializată în bruiajul sistemelor de monitorizare şi urmărire, de tip radar", se arată în acelaşi raport.

Aviation Week precizează că forţele armate ruse au fost înzestrate cu sisteme radar de ultimă generaţie, capabile să depisteze aparatele de zbor "invizibile", de mici dimensiuni, iar acestea au fost prezentate anul trecut, la un show aviatic din apropierea Moscovei.

În ianuarie, Pentagonul a interzis folosirea unor componente chinezeşti la fabricarea armelor americane, inclusiv la aeronavele F-35.

Producţia acestor aparate s-a confruntat cu mai multe probleme tehnice şi a suferit mai multe întârzieri şi modificări de buget.

Unii experţi din domeniu sunt de părere că acest ultim model al forţelor aeriene americane are unele defecţiuni la rezervoarele de combustibil şi la sistemele hidraulice, aspecte care îl fac vulnerabil în faţa fulgerelor sau a focului tras de inamic.

×
Subiecte în articol: SUA radar
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close