Antena 3 CNN Externe Rusia anunță că a doborât la Odesa un avion care transporta arme occidentale în Ucraina

Rusia anunță că a doborât la Odesa un avion care transporta arme occidentale în Ucraina

Rusia a anunțat că a doborât un avion la bordul căruia se afla un transport de arme trimise Ucrainei de statele occidentale.

Rusia anunță că a doborât la Odesa un avion care transporta arme occidentale în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    17 Apr 2022   •   11:26

"Unitățile ruse de apărare aeriană au doborât în apropiere de Odesa un avion de transport militar care transporta arme occidentale", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov (foto).

Potrivit TASS, citată de BBC, oficialul rus a mai susținut că aviația operațională și tactică a Moscovei ar fi distrus  în ultimele 24 de ore 67 de zone în care erau concentrate personal și echipamente militare ucrainene.

BBC menționează că nu a putut verifica în mod independent aceste informații și nu este clar ce victime au produs loviturile efectuate de ruși.

Rusia și-a intensificat loviturile cu rachete și aviație în nordul și vestul Ucrainei, după scufundarea în Marea Neagră a crucișătorului "Moskva", despre care Kievul spune că a fost lovit de rachete ucrainene.

Astfel, noi explozii au fost semnalate, duminică dimineața, la Brovary, în suburbiile capitalei ucrainene.

Este a treia oară în trei zile când rușii bombardează zona capitalei, după scufundarea "Moskva".

"În cursul nopții, rachete de înaltă precizie lansate din aer au distrus o fabrică de muniții în apropierea orașului Brovary din regiunea Kiev", a precizat Igor Konașenkov.

Potrivit primarului din Brovary, Igor Sapojko, exploziile de duminică au afectat infrastructura locală.

Trei morți și zeci de răniți, după ultimele bombardamente ruse

Bilanțul parțial al bombardamentelor ruse arată că trei civili au fost uciși și alte câteva zeci au fost răniți în ultimele 24 de ore.

Șeful Administrației Militare Regionale Harkov, Oleg Sinegubov, a precizat că "31 de persoane au fost rănite în bombardamentele rusești, inclusiv patru copii", răniții fiind în prezent îngrijiți în spital.

Într-un incident separat, trei ingineri militari ai Serviciului de urgență ucrainean au fost uciși și alți patru au fost grav răniți, duminică, în timp ce încercau să neutralizeze muniție cu dispersie neexplodată.

×
Subiecte în articol: avion arme Ucraina Odesa
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close