Antena 3 CNN Externe Avion cu 71 de persoane la bord prăbușit după decolare

Avion cu 71 de persoane la bord prăbușit după decolare

Avion cu 71 de persoane la bord prăbușit după decolare
11 Feb 2018   •   14:34

Un avion rusesc de tipul Antonov An-148 al companiei Saratov Airlines ce transporta 65 de pasageri și șase membri ai echipajului a dispărut de pe radare la puțin timp după decolarea de pe aeroportul Domodedovo din Moscova, anunță presa rusească.

Aeronava făcea cursa Moscova-Orsk.

Potrivit agenției Interfax, avionul s-ar fi prăbușit lângă satul Argunova, din regiunea Moscova. Echipajul și pasagerii ar fi murit.

Potrivit unui oficial al serviciilor de intervenţie citat de presa rusă, avionul s-a prăbuşit în apropiere de localitatea Argunovo, aflată la aproximativ 80 de kilometri sud-est de Moscova.

„Nu există nicio şansă pentru a mai descoperi supravieţuitori", a mai precizat sursa citată.

Potrivit site-ului Flightradar24, care oferă informaţii în timp real despre cursele aeriene la nivel global (destinaţie, localizare, tipul aeronavei, altitudine, viteză), aeronava Antonov An-148 a dispărut de pe radare la 5 minute după decolarea din Moscova, efectuând o coborâre de aproximativ 1.000 de metri pe minut înainte de pierderea semnalului.

Compania rusă Saratov Airlines a fost interzisă în 2015 de la operarea zborurilor internaţionale, după ce inspectorii au descoperit în cabina unei aeronave de linie o persoană care nu era autorizată să facă parte din echipajul de zbor. Interdicţia a fost ridicată în 2016, iar compania şi-a restrâns activitatea.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close