Antena 3 CNN Externe Avion de pasageri aproape nimerit de o rachetă

Avion de pasageri aproape nimerit de o rachetă

Avion de pasageri aproape nimerit de o rachetă
07 Noi 2015   •   23:42

Un avion britanic a fost în pericol să fie nimerit de o rachetă, relatează dw.com, preluând presa britanică.

Aparatul companiei Thomson Airways se afla în aterizare pe aeroportul din Sharm el-Sheikh. Pasagerii nu au fost informați asupra incidentului.

Racheta ar fi ajuns la 300 de metri distanță de avion, informează ”Daily Mail” și ”The Guardian”. Pilotul Thomson Airways, o companie care aparține turoperatorului german TUI, a observat racheta pe traiectoria aeronavei și a reușit să o ocolească. Într-un final, i-a adus în siguranță la sol pe toți cei peste 180 de oameni aflați la bord.
Guverul britanic a confirmat evenimentul. Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Transporturilor a declarat că ar fi fost vorba despre niște operațiuni militare de rutină și că racheta aparținea armatei egiptene. Incidentul ar fi fost imediat cercetat și s-a ajuns la concluzia că racheta nu a fost îndreptată către aparatul de zbor.

În urmă cu o săptămână, un avion de pasageri aparținând companiei rusești Metrojet s-a prăbușit în zonă. Serviciile secrete occidentale presupun că la bord ar fi explodat o bombă. Marea Britanie a sistat deocamdată toate zborurile către Sharm el-Sheikh. Vineri a început așadar operațiunea de readucere în țară a unui număr de 20.000 de turiști britanici blocați în stațiunea egipteană.

Autoritățile rusești spun că în Egipt au rămas blocați în jur de 80.000 de ruși. Din cauza supoziției legate de eventuale atacuri teroriste, președintele rus, Vladimir Putin a stopat și el toate zborurile între Rusia și Egipt.

Mai multe companii rusești au trimis avioane goale către Egipt, pentru a transporta oamenii înapoi acasă. Pasagerii au însă voie să se întoarcă numai cu bagaj de mână.

 



×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close