Antena 3 CNN Externe Avion prăbușit în Lacul Victoria din Tanzania, "din cauza furtunii". Operațiune de salvare în desfășurare

Avion prăbușit în Lacul Victoria din Tanzania, "din cauza furtunii". Operațiune de salvare în desfășurare

Un avion al companiei Precision Air s-a prăbușit astăzi în Lacul Victoria din Tanzania în timp ce încerca să aterizeze pe un aeroport din Bukoba, a anunțat compania de stat Tanzania Broadcasting Corporation (TBC).

de Mia Lungu    |    06 Noi 2022   •   11:51

TBC a precizat că 15 persoane au fost salvate până în prezent, dar nu se știe câți pasageri se aflau la bord sau dacă au existat victime. Presa locală relatează că circa 49 de persoane erau înscrise pe lista de pasageri.

"A avut loc un accident cu un avion (al companiei aeriene) Precision Air care (…) s-a prăbuşit în apă la circa 100 de metri de aeroport", a declarat comandantul poliţiei regionale William Mwampaghale ziariştilor, pe aeroportul Bukoba.

Avionul plecase din capitala Dar es Salaam și "a căzut în Lacul Victoria în această dimineață din cauza furtunii și a ploilor abundente".

Aeroportul Bukoba se află pe malul Lacului Victoria.

La fața locului au fost trimise bărci de salvare, iar angajații serviciilor de urgență continuă să salveze alți pasageri blocați în avion, a adăugat TBC.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close